24/05/2018 02:05
Tessenderlo
Tessenderlo
Limburgs Schaken
Belgisch Limburgse Schaakliga
De Belgisch Limburgse Schaakliga
webmaster
Hartelijk bedankt voor alle opmerkingen
Wil je verwittigd worden bij updates mail ons dan.
Updates
Laatste updates:
-Downloads (24/04/18)
-Clubkamp. (18/05/18)
-kalender (17/02/17)
Sinds het begin op 20 mei 1997 ontvangen we u hier graag voor al ons clubnieuws.
De Looise Schaakkring.
VSF
1962 - 2012
KBSB
English page.
Fotos van onze gouden jubileum simultaan hier en partijen hier

Iedereen kan bij ons op woensdag, tussen 14 en 18 u gratis komen leren schaken of zijn spel verbeteren.
Nieuwelingen best eerst bellen of mailen aub.
Toeschouwers ook altijd gratis welkom!!
LIK 50+ 5, 6 en 7de rondes

In het Limburgs kampioenschap 50+ zitten we al aan de 7de ronde.

5de ronde

 Met de tweede taartdag in Landen zijn we over de helft gekomen, wat ook wil zeggen een aantal boeiende partijen.

Op het eerste bord waren Michel Vandecan en Rudi Indemans zo bang van elkaar dat ze het zekere voor het onzekere kozen met remise als gevolg. Het is een zeldzaam gebeuren, maar Robert Schuermans zat nu op het tweede bord tegen een moedige Jos Berta. Jos koos in de Benoni voor een onregelmatige voortzetting die aan Robert kans gaf tot tactische verwikkelingen, die hij helemaal in zijn voordeel uitbuitte.

Peter Vermeulen kreeg tegen oude rivaal Herman De Wel geen voet van de grond en moest al snel het onderspit delven. Jaak Berben week al na de tweede zet van theoretische paden af, maar Freddy Charles kon toch zijn kwaliteitsoverschot niet tot winst brengen, dus ook remise.

Daniel Vercauteren liet zich vlak na de openingsfase tegen een altijd verraderlijke Piet Ulburghs verschalken na de uitvoering van een paar onnauwkeurige zetten wat hem het volle punt kostte.

Zowel Robert Pools als Luc Geerts en Benito Sarrechia hadden geen moeite met Ernesto Bigi, Sylvain Marmenout en Johnny Cleuren.

Willy Swijsen hield Wim Bastiaansen in een stevige Engelse houdgreep met winst voor Willy. Na een eerste kleine blunder 11.e4 geraakte Fernad Jordens helemaal zijn draad kwijt zodat Leo Heylen zegevierend uit de strijd kwam. Als laatste won Heinz Bork van Hubert Monard die nu samen met Fernand de rode vlag draagt.

6de ronde

 De zesde ronde in Hasselt bracht Robert Schuermans terug op zijn normale plaats.  Rudi Indemans.koos voor een Trompovsky, maar daar had Robert een gepast wapen voor bij en zelfs met een snelle overgang naar het eindspel kwam Robert niet in (remise) gevaar.

Herman De Wel en Michel Vandecan hadden zoveel schrik van elkaar dat ze al na 17 zetten tot remise besloten L.

Piet Ulburghs en Jaak Berben daarentegen speelden een boeiende partij waarbij de overvloed aan pionnen het kwaliteitsverlies van Piet ruimschoots compenseerden.

Maar, net als in de tweede partij, vonden Freddy Charles tegen Luc Geerts; Daniël Vercauteren tegen Jos Berta; Leo Heylen tegen Sylvain Marmenout en Johnny Cleuren tegen Hubert Monard dat remise een billijke uitslag was.

Robert Pools daarentegen kon vanuit een onregelmatige Hollander een beetje te veel problemen veroorzaken tegen Peter Vermeulen, wat hem de winst opleverde.  Willy Swijsen kon tegen  Benito Sarrechia na een min of meer gelijk opgaande partij de winst toch nog binnen rijven na een fatale blunder van Benito.

Heinz Bork kon al snel een stuk ontfutselen van Ernesto Bigi, wat voldoende bleek voor het punt. Met twee verbonden vrijpionnen kon Wim Batiaansen tegen een volledig uit vorm zijnde Fernand Jordens zichzelf ook al eens een uitschuiver permitteren zonder de zege in gevaar te brengen.

7de ronde

Ronde 7 keerden we terug naar Tessenderlo. Slechts twee remises, wat betekent dat er stevig gestreden werd.

Robert Schuermans liet Piet Ulburghs geen schijn van kans.  Piet kwam al dadelijk onder druk te staan na 8…Pa5 en herstelde zich er niet meer van.  Was die 8ste zet voor zwart symbolisch? Ook Willy Swijsen zijn 8… b5 bleek een misser te zijn en de inzet van het eindoffensief voor Michel Vandecan.  Met de Noteboom als verrassingswapen bracht een offensief ingestelde Herman De Wel Luc Geerts al snel op het verkeerde pad.  De pionnen lawine compenseerde de achterstand in ontwikkeling.  Moeilijker had Rudi Indemans het tegen Freddy Charles die na een raar begin toch nog voldoende tegenspel vond om pas na lange tijd in de totale verdrukking te komen.

Jos Berta en Robert Pools geraakten in een onverbiddelijke broederstrijd verwikkeld waarin Robert snel onder druk kwam te staan maar koppig volhield tot in het verre eindspel.  Doch met slechts één vrijpion en toren slaagde Jos er toch in te winnen tegen paard en drie verbonden pionnen.

Jaak Berben begon tegen Heinz Bork met Piet Ulburghs zijn opening en dat leverde hem weinig op.  Ook Roger Jacobs kon met een voor hem ongewoon 1.Pf3 geen vuist maken tegen Hubert Monard.

Met 16… b6?? Zou Daniël Vercauteren stukverlies lijden na 17.g3 ware het niet dat Benito Sarrecia zich wat vergiste.  Zo kon Daniël door vechten en toch nog winnen.

Leo Heylen was de betere tegen Peter Vermeulen na wederzijdse fouten.  Sylvain Marmenout toonde tegen Wim Bastiaansen dat hij niet altijd zijn hakbijl nodig heeft maar ook in het fijnere positiespel zijn man kan staan.  De Philidor staat niet bekend als de meest solide opening voor zwart maar wit mag niet te passief spelen en zowel Ernesto Bigi als Johnny Cleuren namen het soms niet zo nauw met de fouten zodat hij die de laatste maakte verloor.

Partijen en verslag het downloaden: senioren2017_5.pdf en LIK-senioren2017R5.pgn

Partijen en verslag het downloaden: senioren2017_6.pdf en LIK-senioren2017R6.pgn

Partijen en verslag het downloaden: senioren2017_7.pdf en LIK-senioren2017R7.pgn

Sponsoring
Hier zetten wij het logo met link naar de website van onze sponsors.

Onze vereniging wordt gesteund door:

Chess Today
Chess Today het beste online schaaktijdschrift door GM Alexander Baburin in pdf, pgn en cbv formaat, proefexemplaren kun je hier ook downloaden.
330,281 Bezoekers