24/05/2018 02:03
Tessenderlo
Tessenderlo
Limburgs Schaken
Belgisch Limburgse Schaakliga
De Belgisch Limburgse Schaakliga
webmaster
Hartelijk bedankt voor alle opmerkingen
Wil je verwittigd worden bij updates mail ons dan.
Updates
Laatste updates:
-Downloads (24/04/18)
-Clubkamp. (18/05/18)
-kalender (17/02/17)
Sinds het begin op 20 mei 1997 ontvangen we u hier graag voor al ons clubnieuws.
De Looise Schaakkring.
VSF
1962 - 2012
KBSB
English page.
Fotos van onze gouden jubileum simultaan hier en partijen hier

Iedereen kan bij ons op woensdag, tussen 14 en 18 u gratis komen leren schaken of zijn spel verbeteren.
Nieuwelingen best eerst bellen of mailen aub.
Toeschouwers ook altijd gratis welkom!!
LIK 50+ 8ste ronde

Tijdens de achtste ronde in Lanklaar leek er een verrassing van formaat in de maak toen Robert Schuermans zijn loper op f6 ongedekt achter liet om de h-lijn dubbel te bezetten en Herman pionwinst toeliet.  Toen Herman echter de mogelijkheid overzag en Robert, van het verschieten terug een zwakke zet deed die Herman nu wel kon uitbuiten.  Robert bleek volledig uit zijn lood geslagen en tot de 38ste zet leek Herman, met kwaliteit en pion meer, recht op winst af te stevenen. Echter met de 39ste zet begon zet na zet de afgang, zodat Robert toch nog won!

Ook Piet Ulburghs weerde zich flink tegen Michel Vandecan maar ook hier was het eindspel er teveel aan. Jos Berta vond zijn draai tegen Rudi Indemans al in de opening niet en moest reeds vóór de 30ste zet opgeven.  Robert Pools gaf Daniel Vercauteren een lesje Zuckertort-Colle dat Daniel niet snel zal vergeten.  Luc Geerts was een maatje te groot voor Heinz Bork,evenals Freddy Charles voor Johnny Cleuren en Benito Sarrechia voor Ernesto Bigi; maar Jaak Berben liet zich verrassen door een altijd gevaarlijke Leo Heylen!

Willy Swijsen maakte van een ogenschijnlijk tamme variant in het Engels gebruik om Sylvain Marmenout plat te walsen.  Met 26.f4 verprutste Wim Bastiaansen een gelijke stelling en Peter Vermeulen liet de buit niet meer schieten.  Fernand Jordens zag al de successen die zijn clubgenoten met de Colle haalden, maar voor mannen die gewoon zijn om de harde hakbijl te gebruiken blijken subtiele maneuvers niet vanzelfsprekend te zijn.  Alzo kon Hubert Monard die daar wel kaas bleek van gegeten te hebben zijn eerste en welverdiende overwinning binnen halen!!  Misschien toch eerst even deze snelcursus
https://www.chess.com/article/view/quick-start-guide-to-the-colle-zukertort-an-opening-for-players-of-any-strength door nemen Fernand?

Partijen en verslag het downloaden: senioren2017_8.pdf en LIK-senioren2017R8.pgn

Sponsoring
Hier zetten wij het logo met link naar de website van onze sponsors.

Onze vereniging wordt gesteund door:

Chess Today
Chess Today het beste online schaaktijdschrift door GM Alexander Baburin in pdf, pgn en cbv formaat, proefexemplaren kun je hier ook downloaden.
330,275 Bezoekers