17/10/2018 02:01
Tessenderlo
Tessenderlo
Limburgs Schaken
Belgisch Limburgse Schaakliga
De Belgisch Limburgse Schaakliga
Updates
Laatste updates:
-Downloads (24/04/18)
-Clubkamp. (27/09/18)
-kalender (03/09/18)
-Links (27/09/18)
Sinds het begin op 20 mei 1997 ontvangen we u hier graag voor al ons clubnieuws.
De Looise Schaakkring.
VSF
1962 - 2012
KBSB
English page.
Fotos van onze gouden jubileum simultaan hier en partijen hier

Iedereen kan bij ons op woensdag, tussen 14 en 18 u gratis komen leren schaken of zijn spel verbeteren.
Nieuwelingen best eerst bellen of mailen aub.
Toeschouwers ook altijd gratis welkom!!
20ste LIMBURGS INDIVIDUEEL KAMPIOENSCHAP VOOR SENIOREN (editie 2017-2018) dag 1 (Hasselt, 17/11/2017)

We zijn weer met een aardig groepje om ons toernooi op gang te zetten en we mogen Jos Pots terug verwelkomen als arbiter, wat betekent dat het beter gaat met zijn gezondheid.

Robert Schuermans moest daarentegen de eerste ronde missen wegens doktersbezoek, hopelijk niets ernstig.  Een ander opmerkelijk feit is de eerste deelname van onze nationale toernooileider, nu begint hij ook echt oud te worden of niet?

De eerste ronde spelen steeds de sterksten tegen de zwaksten, maar dat hoeft geen reden te zijn om oninteressante matchen te krijgen.  Met Leo Heylen had Luc Cornet al geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, Luc won wel, maar er moest voor gewerkt worden. Zo ook Michel Vandecan die zijn handen meer dan vol had tegen Gery Schols, die zich goed verdedigde.  Ondanks een paar pionnen achter weerde Jaak Berben zich als een duivel in een wijwatervat tegen André Rahier, maar het mocht niet baten.  Roger Jacobs kwam tegen clubgenoot Herman De Wel voordelig uit het middenspel en moest slechts de duimen leggen na een misser in het eindspel.

Hein Jacobs opende tegen Hugo Meyermans met een wat onregelmatige ruilvariant in het Frans.  Op de 10de zet verkeek Hugo zich op een schijnverdediging van een loper en verloor een stuk.  Hij spartelde nog wel wat tegen maar moest toch de koning leggen. Vijftien zetten kon Willy Swijsen goed volgen met Robert Pools, maar toen deed hij een lichte blunder, voldoende om een stuk (of kwaliteit) te verliezen en zo ook de partij.

Sylvain Marmenout dacht dat de penning van een paard door zijn dame hem meer zou opbrengen tegen Freddy Charles. Doch Freddy bleek over uitstekende verdedigingskansen te beschikken en over een sterker eindspel! Willem Maas deed wel zijn best tegen Luc Geerts, doch Luc bleek over de beste papieren te beschikken. Jos Berta leek het rustig aan te leggen tegen clubgenoot Heiz Bork, maar een mooie Pg4 deed de stelling van Heinz ineen storten.  Fernand Jordens vond dat hij Leander Laruelle na diens sabatjaar een kadootje verschuldigd was.  Bedankt Fernand!

En, hoera, we hebben weer een vrouw onder ons.  Piet Ulburghs had de eer om tegen Krista Dethier te mogen spelen. Hoewel Krista goed tegenspel leverde bleek ze toch nog wat te gul met de pionnetjes (de ziel van het schaken volgens Philidor). Hubert Monard kreeg met Daniel Vercauteren een taaie klant voor geschoteld, doch Daniel bleek ook nog niet helemaal de vorm te pakken te hebben en miste enkele keren de beste voorzetting, doch een blunder van Hubert met mat in één kon Daniel niet laten liggen.  Twintig zetten kon Ernesto Bigi goed weerstand bieden tegen Staf Plu, maar het loperoffer op h7 was er te veel aan voor Ernesto.

Partijen en verslag et downloaden: senioren2018_1.pdf en LIK-senioren2018R1.pgn

Sponsoring
Hier zetten wij het logo met link naar de website van onze sponsors.

Onze vereniging wordt gesteund door:

webmaster
Hartelijk bedankt voor alle opmerkingen
Wil je verwittigd worden bij updates mail ons dan.
358,196 Bezoekers