17/10/2018 00:58
Tessenderlo
Tessenderlo
Limburgs Schaken
Belgisch Limburgse Schaakliga
De Belgisch Limburgse Schaakliga
Updates
Laatste updates:
-Downloads (24/04/18)
-Clubkamp. (27/09/18)
-kalender (03/09/18)
-Links (27/09/18)
Sinds het begin op 20 mei 1997 ontvangen we u hier graag voor al ons clubnieuws.
De Looise Schaakkring.
VSF
1962 - 2012
KBSB
English page.
Fotos van onze gouden jubileum simultaan hier en partijen hier

Iedereen kan bij ons op woensdag, tussen 14 en 18 u gratis komen leren schaken of zijn spel verbeteren.
Nieuwelingen best eerst bellen of mailen aub.
Toeschouwers ook altijd gratis welkom!!
20ste LIMBURGS INDIVIDUEEL KAMPIOENSCHAP VOOR SENIOREN (editie 2017-2018) dag 2(Tessenderlo, 28/11/2017)

Ronde twee vond weer plaats in Tessenderlo, ditmaal in Het Loo. Robert Schuermans was gelukkig terug helemaal in orde, maar Michel Vandecan bleek nu het slachtoffer van een infectie, zodat ploegmaat Freddy Charles gratis een punt kreeg.

Wie dacht dat Robert Schuermans als een pletwals over de meer dan 600 elo’s mindere Heinz Bork zou vliegen vergiste zich een beetje.  Natuurlijk had Heinz geen kans, maar hij weerde zich meer dan behoorlijk. De partij die ons het langste bezig hield was die tussen André Rahier en Luc Geerts.  André had in een oude Steinitz Spaans lange tijd wat beter gestaan maar liet zich door enkele onnauwkeurigheden verleiden tot een eindspel met dame en koning tegen pion, toren en koning. Luc stelde remise voor die André, terecht zo blijkt , weigerde, maar je moet de winst ook nog binnen halen en van lieverlede berustte André later toch in de remise.

Dat was de vijfde remise die dag.  Het leek wel een virus dat de topborden besmette.  Achtereenvolgens eindigden Herman De Wel, Jos Berta, Piet Ulburghs en Staf Plu tegen Leander laruelle, Hein Jacobs, Robert Pools en Jaak Berben met een puntendeling.

Luc Cornet daarentegen, die tegen Daniel Vercauteren onverwacht met 1.d4 opende, speelde vooraf en had er geen last van tot hij Daniel met 19.Le3 terug in het spel liet komen, maar die speelde dan een beetje te optimistisch.

Geri Schols en Krista Dethier openden met een soort Engels waar Krista haar weg nog niet in vond. Geri bleef het hoofd koel houden en snoepte de een na de andere pion af met het gekende resultaat.  Willem Maas stelden elkaar valstrikken op, waarin Willem het voortouw nam tot hij domweg zijn dame in zette, partij afgelopen. Hugo Meyermans zette Ernesto Bigi van af de vijfde of zesde zet het mes op de keel en liet niet meer los. Fernand Jordens dacht tegen Leo Heylen ook eens op een rustige manier de partij te openen met een Colle. Leo wilde er echter niet van weten en Fernand moest het onderspit delven.  Hubert Monard kreeg met Sylvain Marmenout een stevige tegenstander voorgeschoteld.  In navolging van Geri Schols koos ook hij voor Engelse partij waartegen de doorgaans scherpe wapens van Sylvain niets konden bereiken. Prachtig gespeeld Hubert!

Partijen en verslag et downloaden: senioren2018_2.pdf en LIK-senioren2018R2.pgn

Sponsoring
Hier zetten wij het logo met link naar de website van onze sponsors.

Onze vereniging wordt gesteund door:

webmaster
Hartelijk bedankt voor alle opmerkingen
Wil je verwittigd worden bij updates mail ons dan.
358,170 Bezoekers